Sain Tiialta Japanista tälläisen tuliaisen muiden tuliaisten kera, joten viimein päätin alkaa tekemään kyseistä kakkua. Oon jo aikoja sitten tutustunut erinäisten videoiden avulla kyseiseen tuotteeseen, mutten ole sitten saanut aikaiseksi ryhtyä toimeen.
Youtubetin kyseisen videon ja aloin tekemään ohjeiden avulla. Kokoan nyt tähän blogiin kuvien avulla pienimuotoisen selostuksen miten sitten kakku valmistui.
Kyseisen pussukan sisällä tuli kaikki alapuolella olevat tarvikkeet.
Luonnollisestikkaan ei ole minkäänlaista tietoa mitä kaikkea nää pussukat loppujenlopuksi sisältää, mutta uskoisin ainakin pinkin olevan jonkinlaista vadelmakuorrutetta, punainen luultavasti jotain .. kirsikkaa. Oranssi oli ilmeisti jonkinlainen pohjataikina ja keltainen sen sijaan keskipohja -ne oli kuitenkin eri aineksista (hämmentävää). Ja sinisestä mulle tulee mieleen vain jonkinlainen sokerikuorrutus. Lisäksi pienessä pussissa koristelupalloja. Pursotuspussi ja lusikka myös mukana muottien kera.
Ensimmäisenä leikataan palaset osiin.
Keltainen pussukka pienempään muottiin, oranssi pussukka isompaan.
Pienempään 1 x lusikka vettä, isompaan 2 x lusikka.
Seuraavaksi mikroon. Noin 30 sek.
Pienemmästä osioista tuli muhkea ja suorastaan täyteläinen. Isommasta sen sijaan tuli jotenkin ... viallinen, hahaha. Kuvasta ei näy kunnolla mutta mitä ilmeisemmin pidin liian vähän aluksi sitä mikrossa, joten pienemmän poistettua pidin isompaa vielä noin 5 sekunttia mikrossa.
Tässä huomataan todellisuus .. Isompi oli vaikea poistaa muotista vaikka se olikin vielä pidemmän aikaa mikrossa. Jostain syystä taikina silti oli tahmea ja takertuvainen.
Tadaa.
Seuraavaksi tiedossa oli punaisen ja pinkin pussukan arvoitus. Tässä kohtaa olisi pitänyt käyttää punaista pussukkaa jonka tajusin vasta pinkin pussukan sekoitettua veteen. Pinkki pussukka tehtiin pienempään muottiin 1 x lusikka. Tämän massan oli tarkoitus jähmettyä mutta luonnollisestikkaan tämä massa ei jähmettynyt .. :'D Tiedossa siis ongelmia ... Jos joku tekee tämän oikein niin tosiaan pienempään muottiin punainen pussi, 1 x lusikka vettä ja massan pitää seistä noin 10 minuuttia jähmettyääkseen.
Tässä välissä tein sinisen pussin isoon muottiin 2 x lusikkaa vettä. Laitoin kuorrutetta kahden pohjien väliin sekä kuorrutin sillä koko kakun.
Tässä on sitten mun hieno "pinkki" koristeluaine. Höm. Tämän oli tarkoitus tosiaan olla pursotinpussin sijaan muoteissa, mutta onnistui tämä näinkin. Jauho pienempään muottiin 1 x lusikka vettä.
Seuraavaksi tiedossa oli koristelua.
Kakussa ei tosiaan sitten ollut olenkaan pinkkiä tuotetta koska se ei jähmettynyt, eikä näin ollen myöskään lähtenyt pois muoteista siististi.. :'D
Ja niin kakku oli valmis syötäväksi. Totta puhuen tää kakku lojuu vieläkin puolikkaana pöydällä, koska yksinkertaisesti se on ällöttävän makea. Mitä sitten kakun makuun tulee. Suorastaan ällöttävän makea, muistuttaa jonkinlaista raakaa leivonnaista joka olisi otettu liian aikaisin pois uunista. Makuhermoja miellyttää eniten tämä punainen tapaus, mutta muuten sitten aika utoopinen makuelämys. Tämä niin sanottu "sokerikuorrutus" luonnollisesti tuo hyvää makua muttah.
Jos leivonnaiset olisi aina yhtä "laadukkaita" niin tulisi kyllä säästettyä, heh.
Ei siinä. Tätä oli mukavaa tehdä ja hauskaa sekoitella aineksia kuin mikäkin tiedemies, höhö. Ja kyllähän tosta ihan hienokin tuli, vaikkakin nyt vähän pussit meni sekaisin keskenää.
Voin tuoda näitä sitten erilaisia Japanista kaikille niin kaikki pääsee tuskailemaan erilaisista "ihanista" mauista.
Ehkei näiden varsinainen idea olekkaan itse syöminen, vaan niiden tekeminen.
Ehkei näiden varsinainen idea olekkaan itse syöminen, vaan niiden tekeminen.
Loppuun video josta sain ohjeistuksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti